Sayfalar

24 Ağustos 2012 Cuma

NBA House in London 2012


NBA House'a rekor katılım
THURSDAY, 23 AUGUST 2012 10:44


Ulusal Basketbol Birliği (NBA) NBA House’ın 3-12 Ağustos tarihleri arasında Londra Covent Garden Meydanı’ndaki Jubilee Hall’da düzenlediği ücretsiz, heyecan dolu, interaktif ve herkese açık NBA deneyimini yaşamak için 53.000’den fazla taraftarın etkinliğe katıldığını duyurdu.

NBA House, 500 metrekarelik alanda NBA heyecanını sahneye koyan basketbol etkinlikleri ve taraftarların yarı sahada mücadele verdiği bir dizi yetenek yarışması ile Avrupa’daki en uzun soluklu NBA halk etkinliği oldu.

İki kez NBA şampiyonu olan Miami Heat oyuncusu Dwyane Wade, ismini Hall of Fame’e yazdıran David Robinsonve daha pek çok NBA efsanesinin de katıldığı NBA House kapsamında,  NBA Cares programından da unsurlar barındıran 14 klinik ve yetenek oturumu düzenlendi. Bu oturumların tamamında dikkatler takım çalışması, liderlik ve sağlıklı yaşam üzerindeydi.  NBA Cares etkinliklerinde ise NBA Efsaneleri Bruce Bowen, John Amaechi, Robert Horry ve Sam Perkins taraftarlar ve çocuklarla buluştu.

NBA House süresince öne çıkan başlıklar şöyleydi:
• Foot Locker Üç Sayılık Atış Yarışması.
• Cisco TeleBuluşma Deneyimi – NBA All-Star oyuncusu Amar’e Stoudemire de dâhil ABD’deki on bir NBA oyuncusuyla gerçekleştirilen canlı görüşmeler.
• Cisco Slam Cam Video – taraftarlar hem smaç basıp hem de bu anı Facebook’ta paylaştı.
• Gatorade Tepki Düellosu- taraftarlar profesyoneller karşısında refleks hızlarını ölçtü.
• Bilbao Turizm –  interaktif İspanyol bölgesi rehberi
• American Express 'Fast Track' – American Express Kart sahipleri için öncelikli giriş.
• Sony PS Vita lobisi– Yeni PS Vita ile video oyun mücadeleleri
• HP Trophy Lift– taraftarlar Larry O’Brien kupasını kaldırıyormuş gibi yaparken fotoğraf çektirdiler.

NBA Avrupa’nın Kıdemli Başkan Yardımcısı Benjamin Morel: “NBA House, her yaştan taraftara NBA deneyimini burada Londra’nın merkezinde ilk elden yaşama imkânı verdi. Bu interaktif etkinlik, ligimizin, takımlarımızın ve oyuncularımızın heyecanını, dünyanın dört bir yanından gelen taraftar ve konukların tüm dünyaya yayılmış sporumuzu kutladığı gerçek anlamda ikonlaşmış bir mekâna taşıdı.” dedi

NBA House, sosyal medya üzerinde ligin değişik Facebook ve Twitter sayfaları aracılığıyla 20 milyonu aşkın taraftardan ilgi gördü. Ayrıca, nba ve nbahouse hesaplarına gönderilen canlı tweetlerin gösterildiği interaktif twitter duvarı da oluşturulmuştu.  Etkinlik yerinde ise taraftarlar Cisco Slam Cam ve HP Trophy Lift yoluyla arkadaşlarıyla fotoğraf ve video paylaştılar.  

NBA House’u ziyaret eden diğer önemli sporcular ise NBA Efsaneleri Dikembe Mutombo ve Christian Laettner, emekli futbol efsanesi Patrick Vieira, eski Bolton Wanderers Futbol Kulübü orta saha oyuncusuFabrice Muamba, Birleşik Krallık Basketbol oyuncuları Pops Mensah-Bonsu, KieronAchara ve Dominique Allen ve emekli Amerikalı sporcu ve olimpiyatlarda üç altın madalyanın sahibi Jackie Joyner-Kersee idi.

Buna ek olarak NBA House, 30 takımın tümünün adidas NBA ürünleri vitrinine, Kitbag yönetimindeki NBA gezici mağazasına ve BBVA NBA gösteri duvarına, yerel basketbol kulüpleri için düzenlenen Gatorade Kliniği’ne ve Bilbao turizm tarafından verilen VIP ikram servisine de ev sahipliği yaptı.

NBA House, etkinliğin gerçekleştiği yerin yapımını yöneten Ignite ile NBA House'a yaratıcı tasarımını ve görünümünü veren Flourish sayesinde hayat buldu.

NBA Hakkında: NBA üç profesyonel spor ligini; Ulusal Basketbol Birliği, Kadınlar Ulusal Basketbol Birliği ve NBA Gelişim Ligi, kapsayan global bir spor ve medya kuruluşudur. Dünya çapında 15 ofisi, 215 ülkede ve 47 farklı dilde var olan oyunları ve programlarıyla uluslararası yaygınlığa sahiptir. NBA, altı kıtadaki 100 ülkede yer alan 125 bini aşkın ofisinde satış operasyonlarına sahiptir. Bugünkü NBA listesi 39 ülke ve bölgeden gelen 78 uluslar arası oyuncuyu barındırıyor. NBA’in dijital alanda ABD’de yaklaşık 60 milyon eve girebilen NBA TV ve yarısı Kuzey Amerika’da olmak üzere, günde yaklaşık 42 milyon sayfa görüntülemesi yapılan NBA.com sayfası bulunmaktadır. NBA, sosyal medyadaki 1 numaralı profesyonel spor ligidir; tüm lig, takım ve oyuncu platformlarında global olarak 300 milyonu aşkın hayran ve takipçi tarafından izlenmektedir. NBA Cares aracılığıyla, takımlar ve oyunculardan yardım için 200 milyon ABD dolarından fazla bağış sağlanmış, bu kaynakla 1,9 milyon saati aşkın toplum hizmeti sunulmuş, çocuklar ve ailelerin yaşayabileceği, öğrenebileceği ve oynayabileceği 720’yi aşkın yer inşa edilmiştir. 

(Kaynak: Basın Bülteni)








































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder