Sayfalar

7 Mart 2012 Çarşamba

NIKE AMERİKA MİLLİ TAKIMI FORMALARINI TANITTI - BASKETHANE BLOG

NIKE önümüzdeki yaz sezonunda basketbol sahaları için tasarlanan, son teknoloji ile donatılan çevreye duyarlı, hafif performans yeniliklerini tanıttı. Nike Hyper Elite basketbol forması ve Nike Hyperdunk ayakkabılar görücüye çıktı.

Nike Hyper Elite Basketbol Forması: ABD Milli Basketbol Takımının renklerinde üretilen Nike Hyper Elite şortu 141.7 gram ağırlığındayken, NIKE’ın benzersiz ve bugüne kadarki en hafif basketbol forması, nefes alabilen ve sağlam yapısıyla Nike Aerographics’ın göz alıcı görsel tasarımlarını içeriyor. Çevre için sürdürülebilir tasarım sözü doğrultusunda, forma başına ortalama 22 geri dönüştürülmüş plastik şişe kullanan Nike, erkek formalarının yaklaşık %96’sını geri dönüştürülmüş plastik şişe, şortlarını ise %100 geri dönüştürülmüş polyester kumaş kullanarak üretti. Bu forma, aralarında ABD, Çin ve Brezilya’nın da bulunduğu ülkelerin milli basketbol takımları ve finale çıkmak için yarışan takımlar tarafından giyilecek.


Nike Hyperdunk: Dört ayakkabıdan oluşan serinin bir parçası olan bu ayakkabı Nike Lunarlon koleksiyonuna ait. İleri Nike Flywire teknolojisi ve basketbola özel Nike Lunarlon tamponlama sistemini yenilikçi bir şekilde bir arada kullanan bu hafif, ekstra destek sağlayan, sağlam ve nefes alabilen ayakkabı, dünyanın önde gelen basketbol oyuncularının ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlandı.


Yeni özellikleriyle Nike Lunarlon süngeri, Phylon’dan (spor ayakkabılarının orta tabanında kullanılan standart sünger) %30 daha hafif. Denge gereken yerde daha kalın, kilit noktalarda ise darbeleri emmek için daha yumuşak olacak şekilde farklı yoğunluklarda sünger kullanıldı. Nike Hyperdunk ayakkabılarının üst kısmı, esnek dokumalı bir kılıf içindeki ince bir çekirdekten üretilen dayanıklı tellerin kullanıldığı Nike Flywire teknolojisinin ulaştığı son noktanın eseri. Bu duyarlı teller, ayak hareketsizken gevşek duruyor ve ayak hareket ettikçe harekete geçerek ayağın ihtiyaç duyduğu dengeyi yakalamasına yardımcı oluyor. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder