Sayfalar

27 Mart 2012 Salı

NBA MAKETLERİ SERİ 20 - 2012

NIKE ELITE BASKETBALL NBA - PLAY OFF SERİSİ


Nike, play-off performansı için tasarladığı Nike Kobe VII, Nike Zoom Hyperdunk ve LeBron 9'un yeni premium versiyonlarını tanıttı. Nike Basketball, ayakkabıda yenilikçiliğe yeni bir boyut kazandırdığı ultra dinamik Elite Serisi'ni tanıttı. Nike Kobe VII,Nike Zoom Hyperdunk ve LeBron 9 basketbol ayakkabıları, oyunculara performans avantajı sağlayan en iyi malzeme ve teknolojiler kullanılarak üretildi.

En yenilikçi malzeme ve tasarım tekniklerinin kullanıldığı bu üç farklı stildeki ayakkabı, performansı bir üst noktaya taşıyor. Hafif yapısı, ayağa daha iyi oturuşu, sağladığı dinamik koruma ve fark yaratan renkleri premium serideki yeniliklerden sadece bazıları.

Oyuncuların kendi sahaları ve deplasmanda kullanacakları renkler ayakkabı tabanında uygulanan siyah ve beyazın şık birlikteliğinden ilhamını alırken, bütün seride kullanılan altın rengi için kupadan esinlenildi. Sahada kullanılanNike Basketball Elite Serisi'ndeki bütün stiller beyaz renginde Nike'ın logosunu taşıyacak. Play-off maçları yaklaşırken Nike, final maçı için klasik beyaz logosu yerine altın rengini kullanarak oyuncuların başarı coşkusuna ortak oluyor.

Her üç stilde, ayakkabının ortasına yerleştirilen tabanlık ve topuk kısmında kullanılan, birinci sınıf, ultra ince teknik bir malzeme olan karbon elyafı ayakkabıyı daha hafif ve duyarlı hale getiriyor. "Güçlü" oyunu olan basketbolcular içinse, LeBron serisi ayakkabılar, topuktan kanatlara kadar kendini hissettiren ekstra karbon elyafı takviyesiyle geliyor. Böylece, güçlü oyun tarzının gerektirdiği hareketler için ayağa tam da gereken destek sağlanıyor.

Nike Pro Combat'tan ilham alan ve ayakkabının dili ve iç manşetlere stratejik bir şekilde yerleştirilen takviyeli koruma, bu seriye eşsiz bir estetik kazandırırken darbe ve basınca karşı en yüksek desteği sağlıyor. Eklemli köpükten üretilen bilek kısmı ekstra esnekliği sayesinde ayağın anatomik şeklini alarak ayakkabının mükemmel bir şekilde ayağa oturmasını sağlıyor.

Nike Kobe VII, Nike Zoom Hyperdunk ve LeBron 9 ayakkabılarının üst kısmı, içten dışa yeniden tasarlanan üstün performans malzemelerden üretilerek olabildiğince hafif hale getirildi. Hafif yapısı, Kevlar® aramid ile üretilen ultra yüksek gerilme dirençli Flywire içeriyor. Bu birinci sınıf malzemenin daha düşük gerilme düzeyi sayesinde daha güçlü, hafif ve ayağa mükemmel oturan bir ayakkabı üretildi.

Bu seride ayakkabı içinde tutuş sağlamak için özel bir çorap astarı kullanıldı. Astarın genelindeki stratejik kaydırmazlık özelliğiyle birlikte ayağın 3 boyutlu anatomik oturuşu ayakkabı içindeki hareketi azaltıyor.

"Nike olarak, sporculara rekabet avantajı sağlamak için yenilikçiliğe hastalık derecesinde bağlıyız" diyen Nike Basketball Ayakkabıları Tasarım Direktörü Leo Chang, "Nike Basketball Elite Serisi'nde en yüksek performans malzemeleri kullanarak üç ayakkabıyı da içten dışa sıfırdan yarattık. En çok satan modellerimizi, sporcular için en önemli an olan şampiyonluk kupasını havaya kaldırma anı için daha da iyi hale getirdik" şeklinde konuştu.

Nike Basketball Elite Serisinde yer alan Nike Kobe VII, Nike Zoom Hyperdunk ve LeBron 9 ayakkabıları mağazalardaMayıs 2012'de satışa çıkacak. (Kaynak: Basın Bülteni)